Lola Khodjaeva

De stichting Catwalk4u organiseert

regelmatig Fashion Nights en geeft

fashion designers de kans om hun

creaties te showen op een professionele catwalk.


Arnhem Fashion Night - 18 juni 2016

Amsterdam Fashion Night - april 2017

Den Bosch Fashion Night - september 2017   

 

Lola Khodjaeva


Modeontwerpester Lola Khodjaeva(1981) is in Uzbekistan geboren en woont sinds 2004 in Nederland.

Lola Khodjaeva is in Willem de Kooning academie te Rotterdam afgestudeerd. Tijdens haar studie is ze actief geweest in de modewereld. Ze heeft twee keer haar collectie kunnen laten zien in de publik. In 20011 In Rotterdam met onder leiding van Gré van Oostenbrugge, organiseerde een modeshow. Lola Khodjaeva, showt haar collectie, die zij mede dankzij deze eerste prijs kon creëren.

Lola oprichter van LoKhoZa design sinds 1 jaar.  Lokhoza design richt op vormen, details en design stoffen. Belangrijk punt is om te experimenteren, nieuwe vormen, lijnen en vrouwelijk details te ontdekken.


Lokhoza; ik wil graag mijn herkomst ook laten zien met Oezbeekse traditionele Ikat stoffen. Ikat stoffen zijn rijk met Aziatische patronen en lijnen en Uzbekistan is rijk aan zijn geschiedenis en traditionele kledinggedrag. Die twee factoren spelen ook groot rol in mijn leven. Gebruik als inspiraties uit culturele maatschappij, uit geschiedenis, en zelf gaan experimenteren van de verschillende materialen. Ik wil me niet in een punt gaan beperken, de wereld is groot en er is veel ontdekken.


Deelnemende Designers:


Fashion Night

Copyright © All Rights Reserved